Последвайте Гласове в .Конгресът на Китайската комунистическа партия ще започне на

...
Последвайте Гласове в .Конгресът на Китайската комунистическа партия ще започне на
Коментари Харесай

Китайската комунистическа партия насрочи конгрес за трети мандат на Си Дзинпин

Последвайте ”Гласове " в.
Конгресът на Китайската комунистическа партия ще стартира на 16 октомври и се чака президентът Си Дзинпин да си обезпечи невиждан трети мандат.Партията съобщи, че е избрала всички делегати, които ще участват на конгреса, оповестява Българска национална телевизия.

„ Всяка партийна организация в цялата страна свика заседание на партийни представители и избра 2296 делегати за 20-ия партиен конгрес “, заяви държавната телевизия.
Конгресът, който се организира два пъти на десетилетие, ще извърши и лични промени във висшите партийни органи. Той ще избере към 200 члена на Централния комитет на партията, които на собствен ред ще гласоподават за 25-членно Политбюро и неговия всесилен Постоянен комитет - най-висшият управителен орган на Китай, който сега се състои от седем души.
Делегатите би трябвало да се придържат към политическата идеология на Си в допълнение към конституцията на партията, акцентира държавната телевизия.

При Си китайската компартия отстрани през 2018 година ограничаването от два президентски мандата. То в началото бе открито от някогашния водач модернизатор Дън Сяопин през 80-те години на предишния век, с цел да предотврати друга тирания, сходна на Мао. Премахването на мандатността оставя отворена опцията пред Си Дзинпин да стане водач до живот.
Конгресът ще се организира в миг, когато Си е изправен пред обилни политически трудности, в това число болна стопанска система, влошаващи се връзки със Съединени американски щати и прецизна политика на нулев КОВИД, която форсира затварянето на Китай.
Източник: Българска национална телевизия
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР